Lymfødem

Hvis du har/har haft brystkræft, lymfekræft eller fået fjernet lymfeknuder ved andre operationer, er det vigtigt, at du er opmærksom på, om du udvikler lymfødem. Især hvis du har fået strålebehandling. Når dele af dit lymfesystem er fjernet eller på anden måde ødelagt, kan lymfevæsken ikke blive ledt væk. Det medfører, at væsken bliver i området og giver hævelser.
Som andre bivirkninger/senfølger efter kræft kan lymfødem udvikle sig, imens du er i behandling og op til flere år efter. Udviklingen og symptomerne er individuelle.

 

Symptomerne kan være:

  • Når du har brugt din arm lidt mere, end du plejer, hæver den op. Hævelsen forsvinder stille og roligt igen fx i løbet af natten
  • Du har smerter i området
  • Dine sko/strømper strammer
  •  Du er øm
  • Din hud er meget tør
  • Du føler dig mere tung, spændt og stiv i det område, hvor du er hævet

 

Årsager kan være:

  • Fjernelse af lymfeknuder ved operation
  • Stråler
  • Kræft i selve lymfeknuderne
  • Nogle typer af kemoterapi med taxaner (Paditaxel og Taxofen)

 

Hvis du har mistanke om, at du har lymfødem, skal du  kontakte din egen læge eller din læge på sygehuset. Lægen kan henvise dig til en specialuddannet lymfødemterapeut, som derefter kan vurdere dit behov for behandling, og hvad du selv kan gøre.

Hvordan

Hvert forløb starter med en grundig samtale om dine udfordringer, fysiske som psykiske og hvad der er vigtigt for dig lige nu. Jeg undersøger de steder, du har gener, og derudfra planlægger vi forløbet.  Derefter foregår behandlingen liggende på min briks og øvelser hvor du står op. Du vil derefter få øvelser og redskaber, som du med fordel kan lave     derhjemme.

 

Hvor:

Behandlingen foregår i min klinik i Øksendrup eller hjemme ved dig mod ekstra betaling

 

Læs mere om Mette her

 

Du kan booke din tid online her:

 

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 28 19 90 60. Jeg giver gerne 30 minutters gratis rådgivning til dig, jeg ikke har talt med før.

 

Det gør du blot ved at trykke på knappen herunder:

 

Du er altid velkommen til at kontakte mig her

Send

Hvad kan du selv gøre for at aktivere din vagusnerve ?

Der er mange måder du selv kan arbejde med din vagusnerve. Fordelene ved at have fokus på og arbejde med vagusnerven er bla. reducering af  stress, angst og forbedre det parasympatiske respons, som er forbundet med afslapning og restitution.   Her er nogle ting, du kan prøve eller områder du kan have fokus på: Dyb vejrtrækning…

Read more

Vagusnerven – hvorfor er den så vigtig ?

Vagusnerven er vores 10. kranienerve og er en af de 12, der stammer fra hjernen og strækker sig ud til forskellige dele af kroppen. Det er den længste og eneste kranienerve, der forbinder hjernen med , lunger, hjerte, milt, mave, fordøjelseskanal, tarme, lever og nyrer. Den starter i hjernestammen, lige bag ørerne, og bevæger sig…

Read more