Hvad er restorativ yoga ?

 

Ordet yoga betyder ”forening af modsætninger” . Hvis du fx er stresset, opspændt og meget tilstede i hovedet,  så giver yogaen dig det du mangler nemlig ro og muligheden for at slappe  og spænde af, så kroppen kan restituere og genfinde sin homøostase- sin  balance i kroppen

 

Restorativ yoga er en form for aktiv afspænding, fordi teknikkerne i denne yoga er udviklet til at slappe af, koble fra og stresse af. Dermed kan vi genstarte og genopbygge vores nervesystem ved at mindske presset fra vores kropslige funktioner.

Måden, vi hjælper kroppen til at spænde og slappe af, er  ved at anvende hjælpemidler (puder, tæpper, yogapøller, øjenpuder mv) til at understøtte kroppen, så den lettere kan slippe spændingerne. Vi bliver i stillingerne i lang tid, så nervesystemet stille og roligt går fra den mere aktive del  af nervesystemet (det sympatiske nervesystem) til den mere restorative del – det parasympatiske nervesystem, hvor kroppen restituerer.

 

Målet er gennem kroppen at få hjernen til at forstå, at den er fri for spænding, fri for fare og den ikke ”behøver at stresse”. Gennem de langsomme bevægelser og det at vi bliver i stillingerne i lang tid, forstår hjernen det. Det gør, at Kroppens niveau af stresshormoner vil falder, samtidig med at velværehormoner øges, således at processen med at hele og føle sig godt tilpas kan starte.

 

Restorativ yoga reducerer spændinger både på det fysiske , mentale og følelsesmæssige plan.

Tilmelding tirsdag 16.30-18.00

Restorativ yoga giver mig styr på mit nervesystem, afspænder mig krop og hjælper mig med at slippe mine spændinger. Jeg kan sagtens være urolig og rastløs inden en yogaundervisning, men gennem først de langsomme bevægelser og derefter at ligge i yogastillingerne gør jeg giver slip og får ro på i hele kroppen – også mit hoved. Trine.

 

 

Du lærer gennem øvelserne at blive opmærksom på din krops behov og grænser og ikke overskride dem – du møder din krop hvor den er lige nu – uden at kunne gøre noget forkert.

Kodeordene er 

  • Ro
  • Tryghed
  • Nærvær
  • Selvomsorg

Jeg har været igennem en længere stressperiode og det ønsker jeg bestemt ikke igen. For mig er kombien af bevægelse og yogaen en måde at få min krop til at give slip og jeg øver mig i at mærke den. En dyb ro og afspændthed i krop og hoved.  En ugentlig reminder til mig selv om at mig selv  og forebygge stress. Sussi

At ligge stille i den støttende afspænding i 25-30 min lyder for mange dejligt – og det er for mange også. Men alt efter om din krop er vant til det eller ej og hvordan du har det, kan det være svært,  især i starten. Her kan du opleve, at du bliver urolig (fysisk og mentalt) og utålmodig og har brug for at flytte rundt og bevæge dig. Det er helt normalt. Hvis du oplever, at du bliver urolig undervejs, så hjælper jeg dig med at finde roen i nye stillinger.

Praktiske oplysninger

Deltager antal : Det er et lille hold max 4 deltagere med god tid til den enkelte.

Sted : Anhof alle 18, 5853 Ørbæk

Underviser : Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og yogalærer Mette Krabek

Antal gange: 5

Hold : 

Tirsdage:  16.30-18.00  (start 21/3) UDSOLGT

Tirsdage : 19.00-20.30  (start 28/3 ) Prøvetime 21-3

Torsdag kl. 10-11.30 ( start 4/5)  Prøvetime 20/4

Torsdag kl. 19-20.30 ( start 13/4)

 

Pris:  595kr.

 

Mulighed for at betale i 2-3 rater med tilmelding med kort.

Den bedste måde at afslutte en laaang dag på 🥰 Tusind tak for en god gang yoga der som altid gav ro og afslapning i krop og sjæl. Nu glæder jeg mig til en dejlig rolig nats søvn 😀 Anita

STILLE SØNDAGE

Kom fra hovedet og ned i kroppen med blide bevægelser

og støttende afspænding

 

Denne yogaform er for dig

 

  • der vil være give dig selv en pause, hvor du forkæler dig selv
  • der gerne vil øve dig i at flytte fokusset fra hovedet til kroppen, mærke dens behov, slippe tankerne og slappe af.
  • der har smerter og/eller følger efter længerevarende stress, angst, depression, hjernerystelse, covid-19 eller kræft.

 

Det kræver ingen forudsætninger ud over din lyst til at være med.

 

 

Datoer og tidspunkter

Søndag d. 5-3 2023 kl. 10-12 UDSOLGT

Søndag d. 5-3 2023 kl. 14-16

Søndag d. 16-4 2023 kl. 10-12

Søndag d. 16-4 2023 kl. 14-16

Søndag d. 21-5 2023 kl. 10-12

Underviser : Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og yogalærer Mette Krabek

Pris: 160 kr.

Du kan tilmelde dig en eller flere søndage  – at efter hvad du har lyst til.

 

Tilmelding 16-4 kl. 10-12
Tilmelding 21-5 kl. 10-12
Tilmelding 21-5 kl. 14-16

Du kan læse mere om Mette her

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 28 19 90 60 eller skrive en sikker mail til mig . Du skal bare trykke på den grønne knap.

Bekymringer

Har du mange bekymringer?   Mange der har haft stress kan bekymrer sig meget – nogle gange for meget. Det kan være om fortiden fx. om hvad der skete i går og hvad man burde have gjort anderledes. Eller om fremtiden; fx hvad der skal ske i morgen, hvad der kan gå galt og hvad…

Read more