Hvad er kropsterapi ?

 

For mig er kropsterapi meget kort terapi for kroppen. Jeg tager udgangspunkt i dig og den situation du er i lige nu med fokus på dine ressourcer og udfordringer.

 

Kroppen husker.

Jeg tror på, at fysisk og psyke hænger uløseligt sammen og at kroppen husker alle de ting vi oplever og erfarer gennem livet – både de gode og de dårlige.

Følelsesmæssige problemer, stress og andre psykiske ubalancer er med til at skabe blokeringer og spændinger i din krop og dermed på dit nervesystem, muskler og bindevæv.

De kan over tid sætte sig til fysiske symptomer som spændinger, stress, mave/tarmproblemer, angst, søvnproblemer og smerter.

Gennem kropsterapien kan du arbejde med at få indre ro,

slippe spændinger og slappe af.

.

Kroppen reagerer

Kroppen husker og lagrer på godt og ondt de oplevelser, mønstre og erfaringer vi har lært og oplever. Næste gang vi er i en situation, der minder om tidligere oplevelser, husker kroppen og sind det og reagerer, som den har lært ud fra de tidligere oplevelser/erfaringer.  Nogle gange på en kraftig måde, andre gange mere blidt. Reaktionerne kan både være fysiske, psykiske og sociale.

At hjælpe kroppen og sindet til igen at finde sin balance og evne til at regulere sig selv, handler ofte om at få ryddet ud og ryddet op i noget af det vi -oftest ubevidst- har gemt væk/fortrængt.

Og det er her kropsterapien kan hjælpe dig.

Kropterapien kan hjælpe din krop og psyke med at give slip på dårlige oplevelser, stress og smerter og dermed hjælpe krop og sind til at restituere og finde en god balance igen.

Måske oplever du også at det kan være svært at sætte ord på dine følelser eller tidligere oplevelser. At arbejde med kroppen, gør det ofte nemmere at slippe uhensigtsmæssige mønstre.

Jeg har god erfaring for at kombinationen af kropsterapien og samtaler en  god til at hjælpe dig med at bearbejde de følelser og oplevelser, som samtaler og refleksioner ikke har hjulpet dig med .

Gennem kroppen hjalp Mette mig med at få ryddet op i tidligere oplevelser og få en forståelse ag hvorfor min krop reagere som den gør. Jeg fik et sprog til at fortælle andre og mig selv om min krop og hvordan den har det.  Line.

.

Stresset nervesystem, krop og psyke

Ofte når man har smerter, er stresset og/eller har det svært følelsesmæssigt er ens krop og nervesystem i alarmberedskab En af de ting mange i den situation har svært ved er at mærke kroppen, dens basale behov og grænser. Ofte er du meget mere til stede i dit hoved og har måske aflært at lytte til kroppen. Du er meget i den sympatiske del af dit nervesystem og når din hjerne bliver træt/presset er den ikke så godt til at logisk og huske en masse redskaber, som du tidligere har lært. Det kan være svært at bruge en masse kognitive strategier/redskaber til at få det bedre i de situationer.

Derfor er behandling af krop og nervesystemet vigtigt for at give dig ro og et godt fundament til at få det bedre – både nu og på den lange bane.

I behandlingen arbejder jeg med dit nervesystem og hjælper din krop med at løsne op for spændinger og negative oplevelser, som er gemt i din krop.

Kropsterapien hjælper dig bl.a. med at komme ned i det parasympatiske del af nervesystemet, hvor du healer og restituere.

 

Derfor vil du gennem behandlingen vil du lære at mærke din krop igen og kende dens signaler at kende. Din krop får hjælp til at finde sin egen balance og du vil opleve at få mere energi, ro og tryghed.

Derved vil du opleve, at kroppen føles mere afspændt og det er nemmere at slappe af – både i kroppen og i dit hoved. Derudover vil du også opleve, du langsomt begynder at mærke din krop bedre, lærer at forstå dens signaler og handle konstruktivt på dem.

Og det er her kropsterapien kan hjælpe dig.

Kropterapien kan hjælpe din krop og psyke med at give slip på dårlige oplevelser, stress og smerter og dermed hjælpe krop og sind til at restituere og finde en god balance igen.

Måske oplever du også at det kan være svært at sætte ord på dine følelser eller tidligere oplevelser. At arbejde med kroppen, gør det ofte nemmere at slippe uhensigtsmæssige mønstre.

Jeg har god erfaring for at kombinationen af kropsterapien og samtaler en  god til at hjælpe dig med at bearbejde de følelser og oplevelser, som samtaler og refleksioner ikke har hjulpet dig med .

Jeg bruger teknikker som f.eks.:

  • åndedrætsteknikker
  • afspændingsøvelser
  • visualiseringer
  • massage
  • yogaøvelser
  • triggerpoints
  • og andre teknikker, der passer til dig og de udfordringer du har.

 

Kropsterapien kombineres altid med samtale. Du får vejledning i, hvordan kroppen og psyken fungerer og påvirker hinanden, samt introduktion til enkle øvelser og redskaber, som du med fordel kan lave hjemme.

.

  • Jeg kan føle mig helt fyldt op både fysisk og psykisk, men efter jeg har været ved Mette – komme ud og få snakket og få ro på kroppen, bliver jeg ligesom renset og tømt ud. Så jeg er klar igen. Det er dejligt at have et sted, hvor man kan komme og sige alt, hvad man føler og få bekræftet, at jeg ikke er den eneste der føler og tænker som jeg gør.. For mig er det et fristed i hverdagen.

    Trine 

.

Hvad kan kropsterapi hjælpe dig med:

 

Gennem kropsterapeutisk vurdering, behandling og vejledning kan du lære metoder og værktøjer til:

 

•Hvordan dine fysiske problemer kan hænge sammen med hvordan du har det.

•At lære at lytte til din krops signaler og til hvordan den reagerer, når du f.eks. får nok og lukker af.

•At du får en indsigt i hvordan din krop og psyke påvirker hinanden.

•At være tilstede i din krop og psyke samtidig.

•At mærke dine egne behov og handle på dem.

•At sætte grænser både for dig selv og dine omgivelser.

•At lære at mærke og takle angst og overstimulering på en konstruktiv måde.

•Afspænding og åndedrætsøvelser.

Jeg kan føle mig helt fyldt op både fysisk og psykisk, men efter jeg har været ved Mette – komme ud og få snakket og få ro på kroppen, bliver jeg ligesom renset og tømt ud. Så jeg er klar igen. Det er dejligt at have et sted, hvor man kan komme og sige alt, hvad man føler og få bekræftet, at jeg ikke er den eneste der føler og tænker som jeg gør.. For mig er det et fristed i hverdagen.

Trine 

 

Hvordan foregår det ?

Hvert forløb starter med en grundig samtale om, hvilke udfordringer du har fysiske, som psykiske. Derefter går vi i gang med at arbejde med din krop. Det kan enten foregå hvor du sidder i en stol eller hvor du ligger på min briks.
Vi arbejder for eksempel  brug af særlige åndedrætsteknikker , ud og afspændingsøvelser,visualiseringer, massage eller andre teknikker, der passer til dig og dine udfordringer. Disse teknikker kombineres med samtale undervejs. Kropsterapien og samtalerne kombineres med vejledning i, hvordan kroppen og psyken fungerer og påvirker hinanden, samt introduktion til ud- og afspændings øvelser, som du med fordel kan lave hjemme.

 

Det er individuelt, hvor mange behandlinger, du skal have. Jeg anbefaler ofte minimum 3-4 gange med korte mellemrum og derefter opfølgende behandlinger for at sikre en forsat god og positiv udvikling, såvel fysisk som psykisk.

Du kan læse mere om Mette her

Hvor

Behandlingen  foregår  i min klinik i Øksendrup. Den tager ofte ml. 1-1½ time.

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 28 19 90 60 for at høre hvordan jeg kan hjælpe dig

Du er altid velkommen til at sende mig en mail. Tryk på blot på en grønne knap.