Hvad er kropsterapi ?

Vores fysik og psyke hænger sammen. Fysiske problemer kan vise sig ved psykiske reaktioner og psykiske udfordringer kan give sig udslag i forskellige fysiske symptomer. Et eksempel kan være,at spændinger i nakke og hovedpine kan være en reaktion på, at du har stress og for meget ansvar på arbejde.For børns vedkommende kan mavepine være et tegn på, at barnet ikke trives f.eks. i skolen og kan føle sig anderledes.I kropsterapi arbejder vi både med din krop og din psyke.

Gennem kropsterapien kan du arbejde med at få indre ro,

slippe spændinger og slappe af.

.

Hvad kan kropsterapi hjælpe dig med:

 

Gennem kropsterapeutisk vurdering, behandling og vejledning kan du lære metoder og værktøjer til:

 

•Hvordan dine fysiske problemer kan hænge sammen med hvordan du har det.

•At lære at lytte til din krops signaler og til hvordan den reagerer, når du f.eks. får nok og lukker af.

•At du får en indsigt i hvordan din krop og psyke påvirker hinanden.

•At være tilstede i din krop og psyke samtidig.

•At mærke dine egne behov og handle på dem.

•At sætte grænser både for dig selv og dine omgivelser.

•At lære at mærke og takle angst og overstimulering på en konstruktiv måde.

•Afspænding og åndedrætsøvelser.

Jeg kan føle mig helt fyldt op både fysisk og psykisk, men efter jeg har været ved Mette – komme ud og få snakket og få ro på kroppen, bliver jeg ligesom renset og tømt ud. Så jeg er klar igen. Det er dejligt at have et sted, hvor man kan komme og sige alt, hvad man føler og få bekræftet, at jeg ikke er den eneste der føler og tænker som jeg gør.. For mig er det et fristed i hverdagen.

Trine 

 

Hvordan foregår det ?

Hvert forløb starter med en grundig samtale om, hvilke udfordringer du har fysiske, som psykiske. Derefter går vi i gang med at arbejde med din krop. Det kan enten foregå hvor du sidder i en stol eller hvor du ligger på min briks.
Vi arbejder for eksempel  brug af særlige åndedrætsteknikker , ud og afspændingsøvelser,visualiseringer, massage eller andre teknikker, der passer til dig og dine udfordringer. Disse teknikker kombineres med samtale undervejs. Kropsterapien og samtalerne kombineres med vejledning i, hvordan kroppen og psyken fungerer og påvirker hinanden, samt introduktion til ud- og afspændings øvelser, som du med fordel kan lave hjemme.

 

Det er individuelt, hvor mange behandlinger, du skal have. Jeg anbefaler ofte minimum 3-4 gange med korte mellemrum og derefter opfølgende behandlinger for at sikre en forsat god og positiv udvikling, såvel fysisk som psykisk.

Kropsterapien har hjulpet mig ved at lære min krop at kende igen og få tillid til den efter en længere varende stress periode.  Det er blevet nemmere at mærke hvornår jeg ikke kan mere og sige fra uden jeg føler mig forkert eller svag. Øvelserne giver mig ro derhjemme og på arbejde. Tine.

Du kan læse mere om Mette her

Hvor

Behandlingen  foregår  i min klinik i Øksendrup. Den tager ofte ml. 1-1½ time.

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 28 19 90 60 for at høre hvordan jeg kan hjælpe dig

Du er altid velkommen til at sende mig en mail. Tryk på blot på en grønne knap.