VÆRDIGRUNDLAG OG BEHANDLINGSSYN

I min behandlinger adskiller jeg ikke krop, nervesystem, sind (tanker), hjerte (følelser) og hjerne fra hinanden, men ser alle delene som en helhed, der gensidigt påvirker hinanden hele tiden.

Kroppen, nervesystem og sind husker alt og lærer på godt og ondt af de oplevelser, vi som mennesker møder på vores vej igennem livet. Mange oplevelser er heldigvis positive og dejlige, men nogle af de negative kan sætte sig i kroppen som fysiske og psykiske blokeringer.

 

Blokeringerne/reaktionerne kan fx ses

  • På den måde vi bevæger os, samt lysten hertil (kropsholdning, syn, balance og koordination, sanser, muskelspændinger, smerter) – jo mere kroppen er i balance, jo mere fleksibelt bevæger vi os
  • Vores hjernes evne til at arbejde og samarbejde (koncentration, opmærksomhed, hukommelse, strategisk planlægning, evne til at vælge, problemløsning)
  • Vores søvnmønstre og graden af træthed
  • Måden vi trækker vejret på
  • Hvad vi spiser og måden vi gør det på (for lidt, tilpas/for meget, stabilt/ustabilt blodsukker)
  • Reaktionsmønstre ved pres (kamp, frys eller flugt)
  • Tankemønstre og evt. mylder
  • Bevidste og ubevidste vaner
  • Vores sociale adfærd og relationer til andre

Få viden, redskaber og strategier til at se bagom og forstå hvorfor du reagerer som du gør

Jeg arbejder ud fra at alle hele påvirker hinanden. Hvis du arbejder med musklernes spændingerne, vil det påvirke kroppen vil at slappe mere af, som dermed kan have positiv afsmitning på, hvordan man har det psykisk.  Derfor arbejder jeg ud fra en forståelse af hvordan hele kroppen arbejder sammen og påvirker hinanden og hvordan det afsmitter sig i din evne til at regulere dig selv og i dine relationer med omverdenen.

Når der er balance og flow i samarbejdet mellem krop, nervesystem, sanser og sind og i relationerne med omgivelserne skabes et større fundament (fysisk, psykisk, socialt og kognitivt) til at skabe balance og regulere sit eget nervesystem og følelser. På den måde bliver det nemmere at håndtere de udfordringer man møder og se sine egen ressourcer.

Jeg tror på, vi er et som menneske er et socialt væsen der trives og udvikles i socialt samspil med andre gennem den sociale del af vores nervesystem.

For mig er vi fra naturens side evolutionært designet til at lære at begå os i sociale grupper. Vi er bygget til at være i stenalderlejren for at jagte, sove og spise samt sikre familiens overlevelse. Når vi ikke gjorde dette, slappede vi af og sparrede på energien til vi igen skulle på jagt – tænk på løverne der ligger i skyggen på savannen. Eller et dovendyr.

For at prioritere energien til ” de vigtige opgaver” elsker vores hjerne og nervesystem vaner. Den kan bare ikke skelne om det er de gode eller dårlige vaner.

Vi ser ofte som mennesker verden i modpoler (sort/hvidt) og meget enten eller – han er flot, jeg er grim, maden smager dejligt, den smagte ahatil. Vi stræber ofte efter at være glade, lykkelige, stærke, kan klare alt, være den perfekte forældre, kæreste søn/datter, have energi hele tiden, og ser det at være træt, svagt, og sårbar som noget, der skal gennem væk.

Men sådan er verden – der er gode og dårlige dage. For mig handler ikke om at have det enten supergodt og alt er perfekt eller meget skidt/alt er noget møg. Det handler om at finde balancen i hverdagen med de udsving der naturligt er. Det handler om at have sin egen værkstøjkasse og strategier til, hvordan du skaber din egen balance og hvem der evt. skal hjælpe dig.  Hvordan du arbejder du fra den energi og de ressourcer du har uden at gå ud over dine egne grænser på en negativ måde.

 

 

 

Det er ikke nogen quikfix i arbejdet med sig selv. Det kræver øvelse og små sikre skridt i den retning du gerne vil. Min erfaring er, at når du finder din balance mellem krop, sind og hjerne, får ryddet lidt op i dine blokeringer og finder dine strategier, gør at du bliver mere tryg, får en større indre ro og tro på dig selv.

Jeg hjælper dig med at se bagom hvorfor du reagerer som du gør, giver dig indsigt i din krop, hjerne og nervesystems måde at reagerer på og får redskaber til at finde ud af hvad du kan gøre anderledes. Derfor handler det ofte om at se bagom adfærden og finde ud af hvorfor du/dit barn reagerer som i gør i en given situation.

Gennem en kombination af ergoterapi, rådgivning, viden, træning og kropsbehandlinger hjælper jeg dig med at finde dine egne redskaber og strategier til, hvordan netop din krop, nervesystem og sind samarbejder og hvordan du får balance både i din krop, dine relationer og din hverdag.

 

Du kan læse mere om Mette her

Hvor

Behandling og træning  foregår  i min klinik i Øksendrup. De tager ofte ml. 1-1½ time.

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 28 19 90 60.

Hvad er fordelene ved at dyrke Fysio Flow nær Nyborg ?

Fordele ved at dyrke Fysio Flow i rolige omgivelser på Østfyn Øget fleksibilitet og smidighed:  Fysio flow fokuserer på nænsomt at skabe bevægelse og større glid  i kroppen bindevæv.  Det hjælper derfor med at øge smidigheden og give mulighed for at forbedre bevægeligheden i kroppens led. Ved at holde stillingerne i længere tid, kan musklerne…

Read more

Hvad indeholder Restorativ træning

Hvad indeholder Restorativ Træning Jeg har i løbet af årene suppleret min uddannelse som ergoterapeut kurser og uddannelser i kropsterapi, mindfulness, Funktionel hjernetræner, yin-yoga, Fysio flow, restorativ yoga og kropterapeutisk yoga . Derfor indeholder undervisningen øvelser fra hver af disse områder.   Blide bevægelser: Øvelserne er langsomme og gradueres i sværhedsgrad alt efter hvad du…

Read more