Sociale og fysiske aspekter af træningen
Træningen foregår individuelt. En stor del af træningen er gennem øvelser at træne din evne til at være tryg og social og få følelse af at lykkes.
Måske har du oplevet, at din krop er blevet langsommere, dårligere til at holde balancen og koordinere dine bevægelser? Eller du skal bruge mere energi på at gøre de samme ting som før. Gennem de fysiske øvelser træner du din balance, koordination og syn, samtidig med at du træner din hjerne.
Hjernen udvikler sig mest ved at lære nyt, der for er et vigtigt element i træningen at du udfordrer dig selv og du bliver udfordret. Træningen bygges stille og roligt op, så du får mest muligt ud af dit træningsforløb. Derfor tilpasses øvelser, intensitet og graden er udfordring ud fra hvor du er og hvad du kan. Derfor kan alle deltage.
Træningen er opbygget således, at der skal være et motorisk element, et sensorisk element og et logisk element. Grunden til dette er, at funktionel hjernetræning er opbygget ud fra det princip, at vi som mennesker ikke kun har en hjerne, der er inden i vores hoveder, men at vi har en hjernen der altid er i samspil med ens krop og omverden, for at løse sin fornemmeste opgave – nemlig at understøtte den adfærd, vi ønsker os. Sagt på en anden måde at få os til lykkes og overleve bedst muligt.