Test voksne

Dette er en selvtest. Den kan bruges til at give dig en fornemmelse af, om du er særligt sensitiv og i hvor høj grad. Den må og kan ikke stå alene uden yderligere terapeutisk vurdering og forståelse af de sensitive træk, samt en vurdering af hele din nuværende situation.

 

Besvar hvert af nedenstående spørgsmål i overensstemmelse med, hvad du føler.  Svar “sandt”, hvis det i det mindste eller i nogen grad er sandt for dig. Svar “falsk”, hvis det ikke er særlig sandt eller slet ikke sandt for dig.

1.  Jeg synes at være opmærksom på det subtile og uhåndgribelige i mine omgivelser.

2.  Andre menneskers stemninger påvirker mig.

3.  Jeg er tilbøjelig til at være meget følsom over for smerte.

4.  På travle dage har jeg behov for at trække mig tilbage, til sengen eller et mørkt værelse    eller et andet sted, hvor jeg kan få noget privatliv og blive fri for stimulering.

5. Jeg er særligt følsom over for virkningerne af koffein.

6. Jeg bliver let overvældet af ting som kraftigt lys, stærke lugte, grove tekstiler eller sirener i nærheden.

7. Jeg har et rigt, sammensat indre liv.

8. Jeg bliver ilde til mode af høje lyde.

9. Jeg bliver dybt bevæget af kunst eller musik.

10.Jeg er samvittighedsfuld.

11.Jeg bliver let forskrækket.

12.Jeg bliver nervøs, når jeg skal lave noget på meget kort tid.

13.Når mennesker befinder sig dårligt i et fysisk miljø, ved jeg for det meste, hvad der skal gøres for at gøre det mere behageligt (såsom at ændre belysningen eller siddepladserne).

14.Jeg bliver irriteret, når man prøver at få mig til at gøre mange ting på én gang.

15.Jeg gør mig megen umage for at undgå at begå fejltagelser eller at glemme ting.

16.Jeg gør det til et princip at undgå voldsprægede film og tv-show.

17.Jeg bliver stimuleret på en ubehagelig måde, når der foregår en masse omkring mig.

18.Det at være meget sulten skaber en stærk reaktion i mig, som afbryder min koncentration eller stemning.

19.Forandringer i mit liv ryster op i mig.

20.Jeg bemærker og nyder sarte eller fine dufte, smage, lyde, kunstværker.

21.Jeg prioriterer det højt at indrette mit liv, så jeg undgår rystende eller overvældende situationer.

22.Når jeg er nødt til at konkurrere eller til at blive iagttaget, mens jeg udfører en opgave, bliver jeg så nervøs eller usikker, at jeg klarer mig meget dårligere, end jeg ellers ville have gjort.

23. Da jeg var barn, syntes mine forældre og lærere at opfatte mig som sensitiv eller genert.

Tæl dine svar sammen.

Hvis du svarede “sandt” til 12 eller flere af spørgsmålene, er du sandsynligvis særligt sensitiv. Hvis kun få af tegnene er sande for dig, og samtidig er er meget betydningsfulde, kan du ligeledes være særligt sensitiv.

(Kilde :Elaine N. Aron: Særligt sensitive mennesker,Borgen 2008, s. 23 ff.)

Få viden, redskaber og strategier til at se bagom din egen adfærd og forstå dig selv

Hvert nervesystem, hjerne og psyke er unik – det er sit helt eget fingeraftryk. Derfor er det vigtigt,  at hvert forløb tager udgangspunkt i det enkelte barn og dets relationer.

Derfor er hvert forløb unikt og tager udgangspunkt i dig. Det starter altid med en grundig samtale om dine ressourcer, udfordringer, motivation og hvad der er vigtigt for dig, at få hjælp til  lige nu og på længere sigt.

Derefter indeholder et forløb ofte

  • Viden om hvordan hjernen, nervesystem og krop fungerer og hvorfor du reagerer som du gør set ud fra et neurologisk og psykologisk vinkel
  • Støttende og udviklende samtaler med fokus på din situation
  • Kropsbehandling fx gennem massage/kropsterapi, hvor fysiske og psykiske spændinger og blokeringer slippes. Derved oplever du barn en afbalancering af kroppen, forøget energi, samt større afslappethed psykisk som fysisk.
  • Evt. undersøgelse og træning af den taktile sans, vestibulære sans, primitive reflekser samt syn og koordinering (hvis der har udfordringer med dette)
  • Evt. udarbejdelse af en sensorisk profil på dit barn
  • Øvelser og træning til vejrtrækning, afspænding og mindfulness (for at skabe ro i nervesystemet, lære at mærke og forstå kroppen signaler)
  • Du/I får konkrete redskaber og strategier, der letter din/jeres hverdag

Når du vælger, at du skal starte i et forløb ved mig, så kræver det at du er klar til at ændre nogle af dine vaner og investerer tiden i processen. Der er ingen Quickfixes, men jeg støtter og guider dig undervejs. Hvis du er klar, så glæder jeg mig til meget til at møde med dig og være din tovholde i din proces.

Efter en lang periode med uro, stress og ubalance i min hverdag, søgte jeg råd og støtte hos Mette til forståelse samt mulig årsagsforklaring heraf. Hos Mette har jeg oplevet en høj grad af empati og indlevelse samt lydhørhed. Hos Mette kan der tales frit om tingene. Samtidig formår Mette at give en konstruktiv og faglig feedback. De kombinerede samtaler og øvelser hos Mette har været effektive, idet de har givet mig den ro og balance, som jeg har eftersøgt samt manglet. Derudover har samtalerne hos Mette givet mig en større og samlet forståelse af min egen situation samt medvirket til at udvikle min personlighed.

Charlotte, 38 år.

Du kan læse mere om Mette her

Hvor

Samtalerne foregår oftest enten i min klinik i Øksendrup. De tager ofte ml. 1-1½ time.

 

Du kan booke din tid online her:

 

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 28 19 90 60.

Du er velkommen til at kontakte mig ved at skrive en sikker mail her

Send

Hvad kan du selv gøre for at aktivere din vagusnerve ?

Der er mange måder du selv kan arbejde med din vagusnerve. Fordelene ved at have fokus på og arbejde med vagusnerven er bla. reducering af  stress, angst og forbedre det parasympatiske respons, som er forbundet med afslapning og restitution.   Her er nogle ting, du kan prøve eller områder du kan have fokus på: Dyb vejrtrækning…

Read more