Hvor lang tid har din hjerne været udfordret?
Som med alle andre påvirkninger af kroppen er det således, at jo kortere tid siden der er, du har fået din påvirkning og jo hurtigere du går i gang med at træne, jo kortere tid tager det ofte at træne kroppen op igen. Dette gælder også træningen af hjernen igen. Dertil skal det siges at alting er individuelt og der er ikke to hjerner der er ens. Ligeledes kommer selvfølgelig an på, hvor står påvirkningen er på din hjerne og vor presset du var inden det skete.
Døjer du med langvarige kognitive senfølger efter kræft og har du haft dem igennem flere år, så skal du vide, at der er hjælp at hente. Det er aldrig for sent at starte med at træne og genoptræne din hjerne.
Du skal også vide, at jo længere tid det er siden, du har fået din påvirkning, jo længere tid tager det at genoptræne og jo mere specifik skal din træning ofte være. Det kræver derfor, at du igennem en periode prioriterer tid til at træne din hjerne, både gennem specifikke øvelser og gennem de aktiviteter du laver i hverdagen.
At deltage på et hold i funktionel hjernetræning kan ikke fixe alle dine udfordringer, men det kan give dig et god basis/platform og øge dit neurale netværk og dermed fundament i hjernen.
Der er derfor ingen quick- fixes, når du skal genoptræne din hjerne.
Det er min erfaring, at vejen frem er en kombination af nedenstående ;
- Viden – om hvordan hjernen fungerer og hvorfor du reagerer som du gør ud fra et neurologisk og psykologisk vinkel
- Genoptræning af hjernes forskellige områder
- Vejledning i hvordan du bedst kommer videre og få nye måde at gøre tingene på
- Mestringsstrategier – du bliver opmærksom på dine strategier, er de hensigtsmæssige for dig og hvilke du med fordel kan lave om
- Accept af din situation og dig selv med de ting der er sket
- Prioritering af din energi/det du laver, samt tid til pauser og restitution
- Behandling af dine psykiske udfordringer og fysiske spændinger