Hvordan taler i sammen i jeres familie ?
Følgende er fra en samtale med en særligt sensitiv pige på 7 år, der ofte har ondt i maven, når hun skal i skole. Da vi snakker om, hvordan mor og far taler sammen, siger hun: ” Jeg ved godt de elsker hinanden, men når de skændes hver morgen og taler grimt til hinanden, så får jeg ondt i maven. I skolen kan jeg ikke koncentrere mig og lærerne siger jeg skal tage mig sammen. Det kan jeg altså ikke, når jeg hele tiden tænker på mor og far og om de skal skilles.
Hvordan taler I sammen?
Når børn bliver ”forgiftede” af den dårlige luft- stemning, kan de begynde at mistrives. Nogle børn bliver får ondt i maven, andre bliver mere skrøbelige og klynkende, mens andre fx reagerer med et grimt sprog eller ved at blive udadreagerende. Børn har mange måder at vise deres mistrivsel på. Husk adfærd er et også udtryk for kommunikation.
Hvad kan I gøre?
Vær opmærksom på, at børn tager ansvar. De tror ofte, at det er deres skyld, at deres forældre skændes. Det er derfor vigtigt at tage ansvaret fra børnene, ved at fortælle dem, at det ikke er deres skyld.
Vi forsøger alle at skabe sammenhæng i det, vi oplever – både børn og voksne. Hvis ikke børnene får en forklaring, som de kan forstå, så forsøger de at finde den selv. De tror måske, at deres forældre skal skilles, eller de frygter, at en af forældrene bliver så vred, at han eller hun går sin vej. Derfor forklar i børnehøjde, hvad det er der sker.
- At diskussioner er almindelige, når to voksne ikke er enige – ligesom de ikke er enige med deres venner/søskende.
- Er i opmærksomme på hvordan i taler sammen; hvordan dit kropssprog påvirker andre, hvordan andre opfatter dit tonefald – er det anderledes end din måde? Prøv at gå på detektiv arbejde …
- Vær opmærksom på hvad I taler om, når børnene er tilstede og hvad der skal gemmes til efter sengetid.
- Tag ansvar som voksne og øv jer i at blive bedre til at tale sammen på en konstruktiv måde bliver så vred, at han eller hun går sin vej. Derfor forklar i børnehøjde, hvad det er der sker.
Rigtig god fornøjelse
Mette
Hvert forløb er individuelt
Hvert nervesystem, hjerne og psyke er unik – det er sit helt eget fingeraftryk, Derfor er hvert forløb unikt og tager udgangspunkt i dit barn/dig. Det starter altid med en grundig samtale om dit barns og dine/jeres ressourcer, udfordringer, motivation og hvad der er vigtigt for dit barn/jer lige nu og på længere sigt.
Derefter indeholder et forløb ofte
- Viden om hvordan hjernen, nervesystem og krop fungerer og hvorfor du/dit barn reagerer som I gør udfra viden om krop og psyke
- Støttende og udviklende samtaler
- Kropsbehandling fx gennem massage/kropsterapi, hvor fysiske og psykiske spændinger og blokeringer slippes. Derved oplever dit barn/dig en større afslappethed psykisk som fysisk.
- Undersøgelse og træning af den taktile sans, vestibulære sans, primitive reflekser samt syn og koordinering (hvis der har udfordringer med dette)
- Evt udarbejdelse af sensorisk profil
- Øvelser og træning til vejrtrækning, afspænding og mindfulness for at skabe ro i din(jeres krop og psyke
- Du/I får konkrete redskaber og strategier, der letter hverdagen.
Når du/i vælger, at starte i et forløb ved mig, så kræver det at du er klar til at ændre nogle af dine vaner og måder at gøre tingene på. Der er ingen quickfixes, men jeg støtter og guider dig undervejs. Hvis du er klar, så glæder jeg mig til meget til at møde med dig/jer.
Læs mere om Mette her
Du er altid velkommen til at kontakte mig for at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig. Du kan ringe til mig på 28199060 eller skrive til dig direkte her, blot ved at trykke på den grønne knap.