Hvad er Restorativ træning ?

Restorativ træning en træningsform jeg selv har navngivet og udviklet siden 2007. Det er overordnet blide bevægelser og udstrækning, specielt udviklet til at give ro til din hjerne og dit nervesystem.

 

Hvorfor

Ganske enkelt fordi jeg selv efter min kræftsygdom (2006/2007) og flere stressforløb havde brug for en ny måde at bevæge mig på, hvor min krop og mit sind kunne være med og jeg samtidig kan tage hensyn til de senfølger, jeg selv har. Jeg havde brug for at gøre det, jeg kunne pågældende dag – hverken mere eller mindre og uden at føle mig dårlig, forkert eller have dårlig samvittighed. Og samtidig havde jeg et behov for at øve mig i ikke at flygte fra kroppen og de ting, der gjorde ondt, men i stedet øve mig i at mærke den som den var pågældende dag.

 

Gennem årene er det blevet til mange timer på yogamåtten (siden 2007) og stille og rolig fandt jeg min måde at gøre det på. Det er den for yoga/bevægelse, som jeg har navngivet Restorativ træning.

 

 Min ide er at du gennem træningen bl.a. kan lære at

 • Du genskaber tilliden til din krop og lysten til at bevæge dig
 • Du mærker dens grænser og handle efter dem- uden at overpræstere
 • Du ikke føler dig forkert, fordi du kan noget andet end andre
 • Du får fokus på det du kan – IKKE på det du ikke kan
 • Du får redskaber til forstå din krop og hvad den har behov for i hverdagen

Der er ikke noget der er rigtigt eller forkert

For mig er det rigtig vigtigt at der er en uformel stemning på holdene og du ikke har en følelse af, at du skal være eller gøre tingene på en bestemt måde.

Jeg gør meget ud af at fortælle, at hvis der er øvelser og stræk, som din krop ikke kan lide, er tryg ved eller ikke kan være i så lang tid, så kan du gøre den blidere/ mildere eller stoppe. En del af træningen handler nemlig om at lære at mærke din krop og dens grænser og respekter dem. At du ikke bare knokler på, som du måske plejer fordi du tænker ”jo hårdere og mere jo bedre”- Men du i stedet finder ud af hvad din krop har brug for.

 

 

Restorativ yoga giver mig styr på mit nervesystem, afspænder mig krop og hjælper mig med at slippe mine spændinger. Jeg kan sagtens være urolig og rastløs inden en yogaundervisning, men gennem først de langsomme bevægelser og derefter at ligge i yogastillingerne gør jeg giver slip og får ro på i hele kroppen – også mit hoved. Trine.

 

Hvad indeholder træningen

Jeg har i løbet af årene suppleret min uddannelse som ergoterapeut kurser og uddannelser i kropsterapi, mindfulness, Funktionel hjernetræner, yin-yoga, Fysio flow, restorativ yoga og kropterapeutisk yoga . Derfor indeholder undervisningen øvelser fra hver af disse områder.

 

Blide bevægelser: Øvelserne er langsomme og gradueres i sværhedsgrad alt efter hvad du kan. I denne træning er der ikke noget rigtigt eller forkert. Det vigtige er, at du mærker efter hvad du kan og udfordrere dig selv en lille smule i det tempo du kan. Selvom fokusset ikke er at styrke kroppens muskler, forbedrer du alligevel din balance, kroppens fleksibilitet og din kropsholdning.

 

Åndedrætsteknikker: Gennem træning af konkrete åndedrætsteknikker lærer du stille og roligt hvordan vejrtrækningen kan hjælpe dig med at få fokus fra hovedet og ned i kroppen og hvordan det kan være et vigtigt redskab til at skabe ro og tryghed i pressede situationer.

 

Udstrækning: Undervejs mellem øvelserne strækker vi kroppens muskler ud i længere stræk inspireret af yin-yoagen. De lange stræk kombineret med små vip gør, at vi både arbejder med kroppens muskler og bindevæv. Det øger blodcirkulationen i kroppen og bl.a.  øger dens evne til at være mere fleksibel og dermed få større bevægelighed.

De lange stræk hjælper dig til at afslappe af og komme ned i det parasympatiske nervesystem Her har din krop mulighed for at heale og genoplade.

 

Mindfulness: Undervejs mellem øvelserne og især i den efterfølgende restorative yoga guider jeg i små mindfulnessøvelser, kropsscanninger og meditationer, der er alt sammen, er med til at træne at komme ned og mærke kroppen, flytte fokusset fra tankerne og slappe af.

 

Øget kropsbevidsthed: Gennem øvelserne og guidningerne til at komme fra hovedet og ned og mærke din krop, dens grænser og behov og handle efter dem lærer du at være til stede i din krop. Det kan hjælpe dig med at opbygge en tillid til din krop efter fx et sygdomsforløb eller hvis du har kroniske smerter,  og få en dybere forbindelse til din krop og øge din kropsbevidsthed.

 

Heling og restitution: Gennem de langsomme bevægelser, udtrækningen og den dybe afspænding i restorativ yoga kommer du ned i det parasympatiske nervesystem, – en tilstand, der minder om søvn. Her har din krop mulighed for at heale og genoplade.

Jeg har været igennem en længere stressperiode og det ønsker jeg bestemt ikke igen. For mig er kombien af bevægelse og yogaen en måde at få min krop til at give slip og jeg øver mig i at mærke den. En dyb ro og afspændthed i krop og hoved.  En ugentlig reminder til mig selv om at mig selv  og forebygge stress. Sussi

Gennem træningen:

 •   Får du mere ro i krop og hoved
 •   Kan du slippe spændinger og mindske smerter
 •   Lærer du at mærke din krop og dens behov
 •   Lærer du at slippe tankermyldret og få mere ro i hovedet
 •   Får du ny energi
 •   Føler du dig rolig, tryg og afslappet.
 •   Kobler du fra og få fokus på dig selv

.

Hvordan foregår træningen:

Vi starter undervisningen med blide øvelser med fokus på at få ro i nervesystem og hjerne.

Øvelserne er en kombination af langsomme blide bevægelser, udstrækning, afslapning og åndedræt. De udføres både stående, siddende og liggende.

Fokusset er ikke at styrke kroppens muskler, men at hjælpe dig med at komme ned i kroppen, mærke den, spænde og slappe af.

.Derefter guides du i Restorativ yoga, som er støttende afspænding. Det er en yogaform, hvor du ligger i forskellige stillinger- støttet med tæpper, puder mm, så du kommer til at slappe mest muligt af. Det giver kroppen mulighed for at komme ned i det parasympatiske nervesystem,- en tilstand, der minder om søvn. Her har din krop mulighed for at heale og genoplade.

Praktiske oplysninger

Deltager antal : Det er et lille hold max 4-6 deltagere med god tid til den enkelte.

Sted : Anhof alle 18, 5853 Ørbæk

Underviser : Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og yogalærer Mette Krabek

 

SE HOLDPLAN HER

LÆS MERE OM RESTORATIV TRÆNING OG YOGA HER

Den bedste måde at afslutte en laaang dag på Tusind tak for en god gang yoga der som altid gav ro og afslapning i krop og sjæl. Nu glæder jeg mig til en dejlig rolig nats søvn  Anita

Du kan læse mere om Mette her

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 28 19 90 60 eller skrive en sikker mail til mig . Du skal bare trykke på den grønne knap.

Hvad indeholder Restorativ træning

Hvad indeholder Restorativ Træning Jeg har i løbet af årene suppleret min uddannelse som ergoterapeut kurser og uddannelser i kropsterapi, mindfulness, Funktionel hjernetræner, yin-yoga, Fysio flow, restorativ yoga og kropterapeutisk yoga . Derfor indeholder undervisningen øvelser fra hver af disse områder.   Blide bevægelser: Øvelserne er langsomme og gradueres i sværhedsgrad alt efter hvad du…

Read more