Hvad er kinesiologi

Kinesiologi betyder ” læren om bevægelse” og bygger på en kombination mellem Østens viden og Ying og Yang, medianer, akupunkturpunkter og vesten viden om anatomi, fysiologi og kemi.

For mig ses du som menneske som en helhed, hvor din krop, dens kemi, følelser, tanker og energi gensidigt påvirker hinanden.

Overalt på kroppen løber energibaner, som er kaldet medianbaner, som er ledningerne hvor kroppens energi løber i. Hvis der opstår en blokering/ubalance i en af ledningerne, kommer der ikke nok energi ud til en del af kroppen. Dermed får din krop ikke den energi, den har brug for. Kroppen begynder med tiden at fortælle at den ikke har det godt ved at fysiske symptomer. Det kan f.eks. være

Hvis du overhører disse symptomer gennem længere tid, vil kroppen langsomt få det dårligere og det kan i værste fald udvikle sig til alvorlige eller ligefrem kroniske lidelser.

Følelsesmæssige problemer, stress og andre psykiske ubalancer er med til at skabe blokeringer og spændinger i din krop og dermed på dit energisystem. De kan over tid sætte sig til fysiske symptomer. Blokeringer kan fx vise sig som stress, astma, mave/tarmproblemer, angst og smerte.

Kroppen husker alt og lærer på godt og ondt de oplevelser, mønstre og erfaringer vi har med og genetisk og som vi møder på vores vej gennem livet. Næste gang vi er i en situation, der minder om tidligere oplevelser, husker kroppen og sind og reagere, som den har lært ud fra de tidligere oplevelser/erfaringer.  Nogle gange på en kraftig måde, andre gange mere blidt. Reaktionerne kan både være fysiske, psykiske og sociale.

At hjælpe kroppen og sindet til igen at finde sin balance og evne til at regulere sig selv, handler ofte om at få ryddet ud og ryddet op i noget af det vi -oftest ubevidst- har gemt væk.

Hvordan arbejder jeg med kinesiologien ?

 

Jeg afbalancerer kroppen for både fysiske, psykiske og kemiske ubalancer med forskellige kinesiologiske teknikker. Dermed frigøres energien og kroppen får hjælp til at helbrede sig selv. Din livsglæde vil øges, du vil opleve at få mere overskud og føle dig stærkere til at klare hverdagen

Kinesiologien står ikke alene, men anvendes sammen med teknikker, redskaber, øvelser fra min øvrige uddannelser og egen erfaring. Gennem den indledende samtale hvor vi finder frem til hvad du/dit barns mål er med behandlingen og hvilke redskaber der bedst hjælper jer.

Vil du læse mere – så se her :

I mit arbejde anvender jeg teknikker, øvelser og redskaber fra følgende grene af kinesiologien:

Balance i kroppens muskel og nervesystem

I sit arbejde som kiropraktor arbejdede George Goodheart med kroppens anatomi, fysiologi og viden om at kroppens hjerne, muskler og organer er forbundet med vores nervesystem og sanser. Han fandt ud af at kombinere dette med Østens viden omkring kroppens medianbaner, organer, akupunkturpunkter. Han opdagede sammenhænge mellem muskler og medianbaner og udviklede en test procedure, samt en korrektionsprocedure til at skabe balance i kroppen- fysisk, kemisk, socialt og psykisk.  Senere videreudviklede kiropraktor John F. Thie systemet ift. kropsafbalanceringen (Touch for Health), som i dag er system jeg arbejder ud fra.

 

Stressfrigørelse

En overbygning på muskelafbalanceringsteknikkerne er Waynes Toopings (Ph.d.)  teknikker til at arbejde med kroppens stresstilstande og psykiske blokeringer.  Årsagerne til blokeringerne kan være ubevidste vaner og mønstre, samt uforløste chok, svigt eller traumer. Når der ikke er balance i det fysiske og psykiske system, arbejder krop og hjerne ikke optimalt sammen, og bruges vores energi uøkonomisk. Derfor tappes vi for energi og vi får symptomer på, at vi ikke trives såvel fysisk, psykisk som socialt.

De tankemønstre, normer og oplevelser, som én gang er ”kodet ind”/huset i krop og hjerne, styrer en stor del af vores adfærd og vores syn på os selv – bevidst og især ubevidst.

Det kan være svært selv at ændre disse og dermed kroppen og hjernens erfaringer. Teknikkerne til at genskabe balancen i krop, sind og hjerne er bla.  omprogrammerende udsagn (affirmationer) til at ” omkode” din hjerne og krops tidligere erfaringer og programmeringer, massage af akupunkturpunkter, fysiske øvelser, kropsterapi og visualisering af følelser.

Gennem kropbehandlinger, visualiseringer og affirmationer bearbejdes den psykiske årsag.

Indlæringskinesiologi

Indlærings eller integrationskinesiologien er udarbejdet af Paul Dennison Ph. D I slutningen af 70érne. Dette gjorde han på baggrund i viden om hjernen og dens funktioner, samt samarbejde med nervesystemet.  Systemet er udviklet til at afhjælpe udfordringer med indlæringen som f.eks.:

  • Koncentrationsbesvær
  • Visuelle problemer
  • Nemt blive distraheret/svært ved at holde fokus
  • Lydfølsom
  • Hyperaktivitet
  • Motoriske udfordringer

I systemet er der forskellige korrektionsteknikker til at afhjælpe ovenstående udfordringer. Ofte laves et hjemmeprogram som du/dit barn skal lave hjemme med øvelser.

Du kan læse mere om Mette her

Hvor

Samtaler og afbalanceringen  foregår  i min klinik i Øksendrup. De tager ofte ml. 1-1½ time.

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 28 19 90 60.

Hvad kan du selv gøre for at aktivere din vagusnerve ?

Der er mange måder du selv kan arbejde med din vagusnerve. Fordelene ved at have fokus på og arbejde med vagusnerven er bla. reducering af  stress, angst og forbedre det parasympatiske respons, som er forbundet med afslapning og restitution.   Her er nogle ting, du kan prøve eller områder du kan have fokus på: Dyb vejrtrækning…

Read more