Særlig sensitivitet


Velkommen til

Ergo- og kropsterapeut

Kinesiolog & Funktionel hjernetræner

Mette Krabek

Er du eller dit barn særligt sensitiv ?

At være særligt sensitiv betyder at være mere åben og modtagelig overfor alt, hvad du oplever.  Dette karaktertræk forekommer i en eller anden grad hos 15-20 % af alle mennesker. At være særligt senstiv er ikke en diagnose, men et medfødt karaktertræk. Forklaringen på, at nogle er særligt senstive, findes i en forskel i, hvordan vores nervesystem fungerer. Nervesystemet hos særligt sensitive er mere fintfølende. Hjernen modtager og bearbejder de indtryk, den får, på en mere nuanceret, dybere og detaljeret måde. Derfor kan dine oplevelser virke stærkere end andres, der ikke er særlig senstive. Det betyder, at du hurtigere  bemærker og opfatter indtryk, følelser og stemninger. Derfor kan du opleve, at du ser og mærker ting, som andre ikke gør. Denne oplevelse kan du have haft, lige siden du var barn. Det kan medføre, at du føler og oplever, at du opfatter tingene forkert i forhold til andre, og at du dermed er anderledes.


Fordele

Der er mange fordele ved at være særligt sensitiv. Man er mere  indfølende og har stor empati overfor andre. Man er ofte  kreativ, og har en stor evne til at  fordybe sig og have  øje for detaljer. Særlig sensitive oplever at have dybe og intense følelser og er gode til at tænke/reflektere over livet. Ligeledes har man ofte en rig indre verden med mange dybe tanker. På den anden side kan trækket medfører, at man er sårbar og ikke så robust overfor stress og andre belastninger. Derfor kan man som særligt sensitiv let blive overstimuleret, føle sig udmattet og føle, at man ikke kan klare det samme som andre. Det som kan være tilpas stimulering for andre, kan derfor virke meget overstimulerende for særligt sensitive. Man når hurtigere det punkt, hvor man lukker af og har brug for ro.Typiske kendetegn ved særligt sensitive er:

Fysisk:

Følsom overfor lys, lyde, lugte, smerte, sult, træthed, kulde, koffein og sukker. Svært ved at koncentrere sig i længere tid.

Socialt:

I høj grad fornemmer man andres følelser og stemninger. Har en stor indlevelsesevne. Er empatisk.

Personligt:

Et rigt indre liv, intense følelser, dybsindighed og forestillingsevne. Bruger lang tid til at tænke. Stærk intuition.  Bekymrer sig og er meget berørt over hvad der sker med sine omgivelser og ude i verden.

Der er stor forskel på, hvor sensitiv man er og hvordan det viser sig. Man kan både være indadvendt og tilbageholdende og udadvendt og handlekraftig. Ofte er det en lettelse at finde ud af man er særlig senstiv – og ikke er alene. Det skyldes en biologisk forskel Det er derfor ikke en diagnose og er ikke ens egen skyld.


Kan du genkende dig selv eller dit barn – så er du/I måske særlig sensitive?

Har du brug for mere viden, indsigt og støtte til at finde ud af,  hvad det betyder for dig /jer ,så er du velkommen til at kontakte mig her.


Du finder test til børn ved at klikke her - og test til voksne ved at klikke her.


Mette Krabek

         Ergo- og kropsterapeut, coach & funktionel hjernetræner.

Anhof Allé 18, 5853 Ørbæk

tlf: 28 19 90 60

mette@krabek.com

www.mettekrabek.comCopyright © 2019 Mette Krabek. Alle rettigheder reserveret