Vrede - mit barn er meget vredt eller ked af det - hvad gør jeg


Velkommen til

Ergo- og kropsterapeut

Kinesiolog & Funktionel hjernetræner

Mette Krabek

Har du svært ved at takle, når dit barn meget vred eller ked af det?


Jeg møder mange forældre der nogle gange står i vildrede i forhold til hvordan de konstruktivt takler deres særligt sensitive børn, når de pludseligt bliver meget vrede eller kede af det uden en umiddelbar årsag. Følgende spørgsmål kan ofte dukke på i den forbindelse:

•    Hvordan takler vi vores barn bedst, når det er flsomt? Skader vi det ved at sætte grænser?

•    Er jeg en dårlig forælder, når jeg selv bliver meget vred og skælder ud?

•    Jeg bliver selv hurtigt vred og ophidset, når mit barn gør det – hvorfor?

•    Hvad gør jeg så vi alle sammen kan holde det ud?


Kan du genkende nogle af disse spørgsmål?


Syntes du det er svært og mangler du redskaber til at takle disse situationer?


Her er nogle gode råd:

1.Er udbruddet udtryk for den konkrete situation eller en reaktion på at barnet er overstimuleret? Ofte samler barnet en masse indtryk i løbet af fx dagen i børnehaven/skolen sammen og reagerer først, når han/hun kommer hjem. Prøv at have fokus på hvornår det sker? Er det de samme tidspunkter hver dag? Er det de sammen ting/situationer, der kan være den udløsende faktor? Snak sammen og skriv situationerne ned. Hvad kan i gøre anderledes for at forebygge dem?


2.I selve situationen er det vigtigt at bevare roen omkring og overfor barnet, således at det kan falde til ro og få en tiltrængt pause. Hverken du eller dit barn kan tale konstruktivt sammen og finde en god løsning, når stresshormonerne hopper rundt i jeres kroppe og hoveder. Husk i disse situationer kan hverken børn eller voksne tænke rationelt/logisk.


3.Hav fokus på hvordan du bevarer din egen ro fx hvordan du fortsat kan tale roligt og have et roligt kropssprog?  Det hjælper både dit og dits barns nervesystem til at falde til ro. Bliver du ophidset eller ked af det, mærker dit barn det med det samme. Hvis barnet overskrider dine eller andres grænser er det vigtigt du på en bestemt, men rolig måde standser barnet.


4.Tal først situationen igennem, når I begge er faldet til ro, hvad jeg  kalder ”i fredstid”. Ofte ved sensitive børn godt, hvad de må og ikke må. Vær derfor opmærksom på, hvad der er dit behov for at hvad der skal tales om og hvad der er dit barns?  Aftal hvad i gør i næste situation, når det sker.


5.Uanset hvor mange udbrud dit barn har om dagen, er det vigtigt at holde fast i de grænser, der er vigtige for dig/jer og jeres hverdag. Er du/I som forældre bevidste om og enige om, hvilke forventninger og regler I har for jeres børn? Er de forskellige? Hvis de er, er det vigtigt at sætte blive enige om, hvilke regler der er de vigtigste – vælg de vigtigste ud og aftal hvordan i kan holde fast i dem og hvem der gør hvad. Husk at bruge hinanden ressourcer og gør det I er bedst til.


Rigtig god fornøjelse

Mette


Læs mere om hvordan jeg også kan hjælpe her


Mette Krabek

         Ergo- og kropsterapeut, coach & funktionel hjernetræner.

Anhof Allé 18, 5853 Ørbæk

tlf: 28 19 90 60

mette@krabek.com

www.mettekrabek.comCopyright © 2019 Mette Krabek. Alle rettigheder reserveret