Hvad er restorativ yoga ?

 

Ordet yoga betyder ”forening af modsætninger” . Hvis du fx er stresset, opspændt og meget tilstede i hovedet,  så giver yogaen dig det du mangler nemlig ro og muligheden for at slappe  og spænde af, så kroppen kan restituere og genfinde sin homøostase- sin  balance i kroppen

 

Restorativ yoga er en form for aktiv afspænding, fordi teknikkerne i denne yoga er udviklet til at slappe af, koble fra og stresse af. Dermed kan vi genstarte og genopbygge vores nervesystem ved at mindske presset fra vores kropslige funktioner.

Måden, vi hjælper kroppen til at spænde og slappe af, er  ved at anvende hjælpemidler (puder, tæpper, yogapøller, øjenpuder mv) til at understøtte kroppen, så den lettere kan slippe spændingerne. Vi bliver i stillingerne i lang tid, så nervesystemet stille og roligt går fra den mere aktive del  af nervesystemet (det sympatiske nervesystem) til den mere restorative del – det parasympatiske nervesystem, hvor kroppen restituerer.

 

Målet er gennem kroppen at få hjernen til at forstå, at den er fri for spænding, fri for fare og den ikke ”behøver at stresse”. Gennem de langsomme bevægelser og det at vi bliver i stillingerne i lang tid, forstår hjernen det over og stresshormonniveauet vil falde, samtidig med at de mere livsforbedrende hormoner øges, således at processen med at hele og føle sig godt tilpas kan starte.

 

Restorativ yoga reducerer spændinger både på det fysiske , mentale og følelsesmæssige plan.

Tilmelding tirsdag 16.30-18.00

Restorativ yoga giver mig styr på mit nervesystem, afspænder mig krop og hjælper mig med at slippe mine spændinger. Jeg kan sagtens være urolig og rastløs inden en yogaundervisning, men gennem først de langsomme bevægelser og derefter at ligge i yogastillingerne gør jeg giver slip og får ro på i hele kroppen – også mit hoved. Trine.

 

 

Du lærer gennem øvelserne at blive opmærksom på din krops behov og grænser og ikke overskride dem – du møder din krop hvor den er lige nu – uden at kunne gøre noget forkert.

Kodeordene er 

  • Ro
  • Tryghed
  • Nærvær
  • Selvomsorg

Jeg har været igennem en længere stressperiode og det ønsker jeg bestemt ikke igen. For mig er kombien af bevægelse og yogaen en måde at få min krop til at give slip og jeg øver mig i at mærke den. En dyb ro og afspændthed i krop og hoved.  En ugentlig reminder til mig selv om at mig selv  og forebygge stress. Sussi

Prøvetimer

3/1 2023 kl. 16.30-18.00: Tilmeld her

19/1 2023 kl. 17.30-19.00: Tilmed her

Praktiske oplysninger

Deltager antal : Det er et lille hold max 4 deltagere med god tid til den enkelte.

Sted : Anhof alle 18, 5853 Ørbæk

Underviser : Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og yogalærer Mette Krabek

Antal gange: 8

Hold : 

Tirsdage:  16.30-18.00  (start 10/1)

Tirsdage : 19.00-20.30  (start 10/1)

Torsdage:  17.30-19.00 (start 26/1)

 

Pris:  995kr.

Mulighed for at betale i 3 rater med tilmelding med kort.

Tilmelding tirsdag 16.30-18.00
Tilmelding Torsdag kl. 17.30-19.00

Du kan læse mere om Mette her

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 28 19 90 60 eller skrive en sikker mail til mig . Du skal bare trykke på den grønne knap.

Bekymringer

Har du mange bekymringer?   Mange der har haft stress kan bekymrer sig meget – nogle gange for meget. Det kan være om fortiden fx. om hvad der skete i går og hvad man burde have gjort anderledes. Eller om fremtiden; fx hvad der skal ske i morgen, hvad der kan gå galt og hvad…

Read more

Hvad er hjernetræthed- stress?

HVAD ER HJERNETRÆTHED? I forbindelse med længerevarende stress, kan en af udfordringerne være, at du oplever anden type af træthed, som du aldrig før har prøvet.   Trætheden kan pludselig overvælde én, og ofte uden forudgående varsel. Nogle beskriver det som at gå ind i en mur. Pludselig kan man slet ikke overskue den situation,…

Read more