Hvad er funktionel hjernetræning


Velkommen til

Ergo- og kropsterapeut

Kinesiolog & Funktionel hjernetræner

Mette Krabek


Hvad er funktionel hjernetræning?

Funktionel Hjernetræning er træning af hjernen på samme måde som en løbetur er træning af kroppen. Overordnet har træningen det formål at udvide og optimere din mentale kapacitet, samt skabe nye forbindelser og styrke hjernens neurale netværk.


Funktionel hjernetræning simulerer de processer hjernen skal bruge til at gøre dette. Træningen er opbygget således, at der skal være et motorisk element, et sensorisk element og et logisk element. Grunden til dette er, at funktionel hjernetræning er opbygget ud fra det princip, at vi som mennesker ikke kun har en hjerne, der er inden i vores hoveder, men at vi har en hjernen der altid er i samspil med ens krop og omverden, for at løse sin fornemmeste opgave – nemlig at understøtte den adfærd, vi ønsker os. Sagt på en anden måde at få os til lykkes og overleve bedst muligt.Det er fokuseret træning af hjernen og den evne til at udføre sine opgaver. Træningen er bygget op af forskellige øvelser og udfordringer, hvor sværhedsgraden løbende øges. Øvelserne og intensiteten af træningen er altid tilpasset dig og dine behov. Derfor kan alle deltage.

Det er individuelt, hvad man får ud af træningen. Som udgangspunkt bliver du både styrket i det du i forvejen er god til – samtidig med at du styrkes, der hvor der er udviklingspotentiale.


Når du har været igennem et længere sygdomsforløb og været presset psykisk, kan nogen af de filtre i hjernen, som skal sortere i alle de informationer være ødelagt. Gennem funktionel hjernetræning skabes nye forbindelser og filter i hjernen. Jo flere forbindelser der skabes i hjernen, fremfor at køre ud af de sikre neurale motorveje, jo flere handlingsmuligheder vil vi have, samtidig med at hjernen trænes i sine opmærksomhedsfunktioner.


Inden du starter træningsforløbet, vil jeg bede dig om at besvare en række spørgsmål. Når du er færdig med forløbet, får du de samme spørgsmål. På den måde kan du se, hvilke fremskridt der er sket for dig.

 

Hvordan kan jeg træne?

Du kan enten træne individuelt, på grundtræningshold eller genoptræningshold. Læs mere om forskellene her

 

Hvor foregår det?

Ved individuel træning aftales tidspunkterne løbende. Det kan enten foregå i Højby om tirsdagen eller i min klinik de øvrige dage. Træning kan også foregå hos dig – dog er timeprisen højere. Se priser her

Hvis du gerne vil træne individuelt, så kontakt mig pr. telefon, så vi kan aftale nærmere.  Se hvordan du kontakter mig her

Holdtræning foregår i Højby eller i NyborgDu er altid velkommen til at kontakte mig for spørgsmål her

Jeg glæder os til at se dig !

MetteDu kan læse mere om Mette her


Mette Krabek

         Ergo- og kropsterapeut, coach & funktionel hjernetræner.

Anhof Allé 18, 5853 Ørbæk

tlf: 28 19 90 60

mette@krabek.com

www.mettekrabek.comCopyright © 2019 Mette Krabek. Alle rettigheder reserveret