Arbejde eller sygemeldt under min kræftbehandling?

 

Det er meget individuelt, om du kan og vil arbejde, mens du er i behandling. Det kan afhænge af mange ting fx din behandlingstype, hvordan du har det, hvad du laver, og ikke mindst hvad der er bedst for dig lige nu. For nogle er det det rigtige at lukke sig inde og skrue ned for kontakten for omverdenen, herunder arbejdspladsen, for en stund. For andre er det vigtigt at være aktive og bibeholde så meget af ens vante hverdag som muligt.

De fleste arbejdspladser og kollegaer er positivt indstillet overfor, at ens arbejdssituation er er ændret for en periode. Det kan være en god ide at få din arbejdsgiver til at fortælle, hvordan de ser på din situation og få aftaler omkring, om du skal deltidssygemeldes, sygemeldes fuldtid eller arbejde, mens du modtager behandling.

Det er vigtigt at tage stilling til, hvem der skal kende til din sygdom og den behandling, som du skal igennem. Er det kun chefen/den personaleansvarlige, eller skal alle kolleger/udvalgte kolleger også vide det? Det kan være overvældende at fortælle alle, hvordan du har det, så derfor kan du måske have en aftale med en kollega om, at han/hun løbende fortæller, hvordan det går.

Hvis du arbejder, er det en god ide konkret at lave en aftale med din chef om, hvor mange timer, og hvad dine arbejdsopgaver er. Ligeledes kan i aftale møder med faste intervaller, hvor I taler om, hvordan det går og om dine ressourcer og energi ændres sig undervej

Få den rigtige hjælp og støtte til at finde en sikker løsning for dig

på din arbejdssituation

Sammen kan vi finde de rigtige redskaber, således at

  • Du finder ud af, hvad den bedste løsning er for dig ift. din arbejdssituation
  • Du finder ud af hvem, du synes, der skal vide hvad, og hvordan det skal fortælles
  • Du takler dine kollegaer og samarbejdspartnere på en konstruktiv måde
  • Du får talt med din arbejdsplads om din behandlingsforløb og hvordan du bedst kommer tilbage, når du er klar
  • Du forbereder dig til samtaler med arbejdsplads og kommune på en konstruktiv måde

Hvis du skal arbejde under din sygdomsperiode, kan jeg desuden hjælpe med at

  • Du får en balance i din arbejdsdag, så du har også energi til dig selv og din familie/venner
  • Du får de bedst mulige arbejdsopgaver og -funktioner for dig i samarbejde med din leder
  • Du har klarer aftaler omkring hvor meget du skal arbejde og hvornår
  • Du takler dine kollegaer og samarbejdspartnere på en konstruktiv måde
  • Derudover kan jeg fungere som bisidder i samtaler, hvis du har brug for det

Individuelt forløb til dig, der vil have et godt liv efter kræft

Hvordan

Hvert forløb starter med en grundig samtale om hvilke udfordringer du har og hvad der er vigtigt for dig lige nu. Derefter finder vi ud af, hvilke mål der er vigtige for dig og en plan for hvordan du når dem.
Jeg lytter til, hvad du fortæller og stiller undervejs en række spørgsmål. Derved kan jeg hjælpe dig med at få set dine problemer fra nye vinkler. Gennem samtale, rådgivning og øvelser finder vi sammen de for dig rigtige metoder og værktøjer, du efterfølgende kan bruge i din hverdag.

 

Hvor

Samtalerne foregår oftest enten i min klinik i Øksendrup eller via telefon/Skype. De tager ofte ml. 1-1½ time. Jeg kommer også gerne til dig mod ekstrabetaling.

Hvert forløb aftales altid individuelt efter dine ønsker og behov.

 

Du kan booke din tid online her:

 

Jeg tilbyder 30 min. gratis telefonisk  rådgivning, så du har mulighed

for at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig.

 

Det gør du blot ved at trykke på knappen herunder:

 

Læs mere om Mette her

Du er altid velkommen til at kontakte mig her

Send

Hvad kan du selv gøre for at aktivere din vagusnerve ?

Der er mange måder du selv kan arbejde med din vagusnerve. Fordelene ved at have fokus på og arbejde med vagusnerven er bla. reducering af  stress, angst og forbedre det parasympatiske respons, som er forbundet med afslapning og restitution.   Her er nogle ting, du kan prøve eller områder du kan have fokus på: Dyb vejrtrækning…

Read more

Vagusnerven – hvorfor er den så vigtig ?

Vagusnerven er vores 10. kranienerve og er en af de 12, der stammer fra hjernen og strækker sig ud til forskellige dele af kroppen. Det er den længste og eneste kranienerve, der forbinder hjernen med , lunger, hjerte, milt, mave, fordøjelseskanal, tarme, lever og nyrer. Den starter i hjernestammen, lige bag ørerne, og bevæger sig…

Read more

Hvad kan kropsterapi hjælpe dig med 20 km fra Svendborg

Få hjælp gennem kropsterapi nær Svendborg Hvad kan kropsterapi hjælpe dig med:   Gennem kropsterapeutisk behandling og vejledning kan du lære metoder og værktøjer til at : Du får mere ro i din krop, hoved og nervesystem Du får mere overskud og energi Du får løsnet nogle af dine spændinger og smerter og derved blive mere…

Read more